Despre noi

Ești aici: Acasă / Despre Noi

Ecologic 3R Ambalaje SA este succesoarea uneia din cele mai vechi Organizații de Transfer de Responsabilitate din România. În calitate de OTR responsabil de gestionarea ambalajelor am activat în domeniul managementului deșeurilor mai mult decât oricare dintre concurenții noștri și am acumulat o expertiză care ne conferă avantajul flexibilității, al creativității și, mai presus de orice, al solidității.

Suntem o echipă de experți cu experiență în domeniul managementului deșeurilor și avem în portofoliul de clienți peste 3.500 de producători și importatori la nivel național, din toate domeniile de activitate. Ne mândrim cu faptul că suntem companie de profil, care a introdus pe piața din România un sistem de operare on-line pentru managementul documentelor necesare desfășurării activității noastre. Credem și susținem creșterea organică a afacerii noastre, și sprijinim transparența și responsabilitatea în toate parteneriatele de afaceri pe care le angajăm. Lucrăm numai cu cei mai buni și mai de încredere parteneri de afaceri în cadrul unui model de business 100% transparent. Suntem un membru solid și respectat al comunității managementului deșeurilor, și un partener de nădejde pentru autorități în procesul de dezvoltare a bazei legale a domeniului nostru de activitate. Am făcut parte din numeroase grupuri de lucru și am reușit să contribuim semnificativ la formarea actualului mediu de afaceri care se axează pe transfer de responsabilitate ambalaje. Credem cu tărie că numai prin participarea activă la viața comunității și împărțirea răspunderii gestionării deșeurilor putem contribui la progresul domeniului nostru de activitate.

Misiunea noastră este de a deveni cea mai bună soluție la necesitățile clienților noștri de aliniere la legislația în domeniul mediului. În paralel, viziunea noastră este de a deveni un contributor constant la un mediul de afaceri care are grijă de proprii membri, de comunitatea economică în general, și de mediu în sine. Am susținut numeroase campanii de conștientizare destinate a face publicul român să înțeleagă importanța colectării selective a deșeurilor. Cea mai recentă campanie se adresează tineretului țării. Prin parteneriat cu unul dintre cei mai cunoscuți piloți Români de raliu, am promovat valorile curajului și responsabilității privind activitatea unei firme de mediu, toate acestea în numele unei cauze comune – ocrotirea mediului. Ne preocupă soarta tineretului țării, pentru că acesta este viitorul, și dorim să îi implicăm activ în efortul construirii unei economii circulare.

Prima companie a noastră a fost licentiata în anul 2006, și am deținut cu mândrie licența no.1 de funcționare în calitate de OTR care se ocupă cu preluarea responsabilitatii ambalajelor. Am crescut de la 6 contracte în primul nostru an de activitate la peste 5.000 de clienți în 2014, stabilizându-ne în clipa de față la o bază contractuală solidă de peste 3.500 de parteneri de afaceri de termen lung.

Ne mândrim cu faptul că suntem una dintre cele mai active firme de mediu și avem o rată anuală de retenție a clienților de 97%, dar și cu faptul că 50% dintre clienții actuali au fost alături de noi de la bun început. În termeni de volume, am atins un maxim de 200.000 tone anual in 2014, și ne-am stabilizat la un constant 100.000 tone anual la ora actuală.

Vedem viitorul afacerii noastre din perspectiva creșterii constante a consumului de bunuri și ne înțelegem rolul în ajutorul oferit societății în a gestiona managementul deșeurilor la cele mai înalte standarde cu putință. Punem, prin urmare, un accent major pe necesitatea trasabilității în lanțul de management al deșeurilor, și promovăm această necesitate atât către autorități cât și către partenerii noștri de afaceri. Credem că progresul tehnologic actual este de partea noastră și că acesta va trebui să ne aducă un avantaj consistent în asigurarea unui grad de transparență de 100%. În acest sens, am dezvoltat propria soluție integrată on-line cu scopul de trasabilitate și de urmărire a întregului ciclu de management al deșeurilor de care suntem răspunzători.


   Doruleț Iorga, Președinte al Consiliului de Administrație

   „Cred cu tărie în capacitatea organizației noastre de a depăși problemele prin focus, hotărâre și acțiuni curajoase. Suntem parte din binele general și luăm parte la construirea acestuia. Nu suntem doar o entitate economică, ci suntem o parte a societății care dorește să contribuie.”   Alin Iorga, Director Operațional

   „Operarea într-un mediu de afaceri aflat în perpetuă schimbare ne conferă oportunitatea de a ne adapta și a progresa. Fiecare zi este o nouă provocare și aduce o nouă soluție pentru noi ca organizație. Punem legea și interesul clienților noștri pe primul loc. De aceea, pe termen lung, suntem răsplătiți pentru integritatea și loialitatea noastră.”

ECOLOGIC 3R AMBALAJE

gestioneaza urmatoarele categorii de deseuri de ambalaje:

Hârtie și Carton 0%
Plastic 0%
Sticlă 0%
Metal 0%
Lemn 0%

Obiective și principii

  • Deservirea interesului general al tuturor partenerilor implicati in sistem;
  • Tratament echidistant fata de parteneri;
  • Oferirea unor servicii de consultanta gratuita in ceea ce privesc problemele generale si specifice, legate de ambalaje, ale partenerilor, obligatii declarate si asumate in calitatea sa de operator al transferului de responsabilitate.
  • Preluarea responsabilitatii pentru toate tipurile de materiale prevazute in Legea 249/2015 cu modificarile si completarile ulterioare;
  • Realizarea obiectivelor de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje pentru agentii economici aflati in contract de colaborare;
  • Gestionarea in mod transparent a fluxurilor financiare in conditiile prevazute de lege;
  • Derularea de programe educationale, de informare si constientizare a consumatorilor pentru actul de depunere selectiva a deseurilor;
  • Realizarea de studii privind activitatea de colectare si valorificare a deseurilor de ambalaje;
  • Realizarea de studii prin OIREP în 2021 privind activitatea de colectare si valorificare a deșeurilor de ambalaje;